Inspiration og information til menighedsråd i Næstved Provsti
På tværs i provstiet

På tværs i provstiet

Læs om og få inspiration til aktiviteter på tværs af sognegrænser og samarbejder mellem menighedsråd, præster og andre. 

Klik på overskrifterne for at læse mere om de enkelte projekter.

 

Vandrekirke

En række præster arrangerer vandreture på tværs af provstiet, som  alle kan deltage gratis i. Der er ture der starter eller slutter med en gudstjeneste og nogle af turene er vandregudstjenester. 

 

Åndelig omsorg Næstved

Sorggrupper, pårørende grupper for demente og børne sorggrupper afholdes af præster i samarbejde, på tværs af provstiet. 

 

Gospel i Vallensved

Igangsættelse af  aktviteter i landområderne. Samarbejde mellem Vallensved, Marvede og Hyllinge menighedsråd og Kyse Vallensved gymnastikforening.

 

Filosofiske samtaler på ølbar

Tilbud om religiøse overvejelser for kirkefremmede. Samarbejde mellem Sct. Mortens sogn og Humle Ølbar i Næstved.

 

Rytmisk konfirmandgudstjeneste

Gudstjeneste med musik og liturgi i øjenhøjde med konfirmanderne. Samarbejde mellem  præsterne ved Holsted Kirke, Herlufsholm Kirke og Skt. Jørgens Kirke.

 

Hånden på hjertet

Telefonlinje for børn og unge i alderen 10-20 år med bekymringer og noget på hjertet. 

 

De fire ovenstående projekter har alle fået tilskud fra udviklingspuljen, som giver mulighed for at søge midler til arrangementer og projekter der medvirker til at fremme kirken som en relevant aktør i et samfund i stadig forandring.

Midler fra puljen kan søges af præster og menighedsråd fra flere pastorater i fælleskab  og af provst og provstiudvalg.  Læs mere om udviklingspuljen her

 

 

Har I også samarbejde på tværs?

Del de gode idéer - send en mail til provstimedarbejder Lisbet Pedersen på lpe@km.dk . Her kan I kan også få hjælp til udarbejdelse af fælles grafisk materiale og gode idéer til eventuel markedsføring af arrangementer og tiltag.